09-03-12

Minister van Justitie Annemie Turtelboom over het gevangenisbeleid...

Turtelboom1.jpg

In bijlage enkele woorden over het gevangenisbeleid die justitieminister Turtelboom uitsprak voor de Orde van Vlaamse Balies.  Het klinkt allemaal beloftevol maar iederéén die van dichtbij of verre bij het gevangenisbeleid is betrokken, weet hoe het er in de gevangenissen in werkelijkheid aan toegaat en hoe het met de zogezegde rechten van de gevangenen en de uitvoering van Wet Dupont (de zogenaamde gevangeniswet) gesteld is.  In België werd er enkele jaren geleden een systeem op poten gezet waarbij bepaalde gevangenen, voorzien van een electronische enkelband, deeltijds thuis konden zijn.  De electronische enkelbanden kwamen er maar men beweert al jarenlang over 'onvoldoende personeel' te beschikken om de enkelbanden daadwerkelijk te gebruiken...

Ex-premier Guy Verhofstadt noemde de VLD destijds de 'Partij van de burger' maar dat blijkt niet meer dan een verkiezingsslogan geweest te zijn. De burger is geenszins gediend met de VLD (die zich thans 'Open VLD' noemt)... https://www.facebook.com/groups/329163123808890/

-------------------------------------------------------

'Hoe gevangenisbeleid optimaliseren?'

1 maart 2012 - Orde van Vlaamse BaliesStrafrecht

 

 

Minister van Justitie Annemie Turtelboom geeft uitleg over aspecten van het gevangenisbeleid. De diensten onderzoeken hoe het beleid op korte termijn kan worden verbeterd of geoptimaliseerd.


De minister geeft aan dat zowel de capaciteit van de gevangenissen als de werkwijze herbekeken moet worden. Beter uit de gevangenis komen vormt dan ook een prioriteit.

Verder wijst de minister op het belang van samenwerking tussen politie en justitie. Dit moet zorgen voor goede resultaten op het terrein. 

http://www.advocatennet.be/videos/minister-van-justitie-a...

De commentaren zijn gesloten.