10-04-13

Nederland wil ook Duitse gevangenen importeren

Nederland.Fred_Teeven.jpg

10 april 2013

Teeven in gesprek over Duitse gevangenimport

Gevangenissen in grensprovincies kunnen mogelijk openblijven door er Duitse gedetineerden in te zetten.

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) vraagt de Duitsers binnenkort of zij gebruik willen maken van de Nederlandse cellen, meldt het Limburgs Dagblad woensdag.

Onder meer een gevangenis in Maastricht hoeft mogelijk niet te sluiten.

Het huisvesten van buitenlandse criminelen is niet nieuw. In Tilburg verblijven sinds 2010 meer dan vijfhonderd Belgische gedetineerden, waardoor die gevangenis open kon blijven.

Bezuinigen

Teeven wil 340 miljoen euro op het gevangeniswezen bezuinigen. Onder meer gevangenissen in Amsterdam, Tilburg, Alkmaar, Arnhem, Balkbrug, Hoogeveen en Maastricht worden met sluiting bedreigd. Honderden medewerkers in regio's waar de werkloosheid al hoog is dreigen hun baan te verliezen.

De vakbonden dreigen dat over twee weken het werk wordt neergelegd als het bezuinigingsplan niet wordt teruggedraaid. Teevens woordvoerder was niet direct niet bereikbaar voor een toelichting.

http://www.nu.nl/politiek/3393941/teeven-in-gesprek-duitse-gevangenimport.html

Foto: Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven

19:51 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit, Duitse gevangenen, Nederland | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-04-13

Zelfdodingen in Belgische gevangenissen

Image

Het bijgaande artikeltje spreekt over het aantal zelfdodingen in Belgische gevangenissen. Het aantal zelfdodingen ligt in werkelijkheid veel hoger dan het door de overheid opgegeven cijfer. Een groot deel ervan wordt immers als een ‘natuurlijk overlijden’ geklasseerd.  Zelfdodingen worden nooit onderzocht alhoewel de Justitie wel eens laat weten dat zij ‘een onderzoek zal instellen’…

====

'Dertien zelfdodingen in gevangenissen in 2012'

25.3.2013

Vorig jaar vonden in de Belgische gevangenissen dertien zelfdodingen plaats op een totaal van 47 overlijdens. Een jaar eerder waren het er 12 en in 2010 20, zo meldt La Dernière Heure.

Momenteel zitten 11.800 mensen in België in een gevangenis. Het zelfmoordpercentage bedraagt er dus iets meer dan één gedetineerde op de duizend en ligt daarmee fors boven dat voor de volledige Belgische bevolking (0,19 per duizend inwoners).

De gevangenis van Brugge telt jaarlijks de meeste overlijdens, maar is dan ook de grootste gevangenis van ons land.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan dag en nacht gratis en anoniem bellen naar de Zelfmoordlijn op 02/649 9555 of naar Tele-Onthaal op 106. De Zelfmoordlijn is ook via het internet bereikbaar voor een chatgesprek.

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1602442/2013/03/25/Dertien-zelfdodingen-in-gevangenissen-in-2012.dhtml