22-02-14

Luk Alloo mag de gevangenis niet meer in

luk.Alloo.jpg

Democratie: Kritiek geven op de werking van de Justitie of het gevangeniswezen in België is onmogelijk. België is door het Europees Comité tegen Folteringen wel meermaals veroordeeld wegens de schending van de Mensenrechten in de gevangenissen maar daar trekt de Belgische regering zich niets van aan.

===

"We hebben beslist om meteen actie te voeren, als Luk Alloo nog een stap in de gevangenis zet. We willen hiermee onze collega's steunen, want het personeel in de gevangenis werkt zeer professioneel en correct. De uitzending getuigde van een journalistiek van een laag niveau", aldus Kristof Muyters, ACOD-vakbondsafgevaardigde.

In de uitzending van donderdag kwamen vooral de ouders van de vrouwelijke gedetineerde aan het woord. "Onze collega-cipiers kunnen niets zeggen, want er bestaat zoiets als een deontologische code en beroepsgeheim. Als Alloo de gevangenis binnenkomt, dan gaan wij naar buiten. Hij zou als criminoloog toch beter moeten weten. Het is zeer erg dat de feiten op deze manier zijn weergegeven. Mensen, die met zelfmoordplannen rondlopen, zullen het uiteindelijk toch doen. Met dit besluit willen we als ACOD aantonen dat wij achter onze collega's staan", besluit Muyters.

De ouders van de jonge drugsverslaafde vrouw, die vorig jaar in haar cel zelfmoord pleegde, maakten het verwijt dat hun dochter in de gevangenis aan haar lot zou zijn overgelaten. "Alloo kan misschien van oordeel zijn dat deze vrouw niet in de gevangenis thuishoorde, maar dat is een zaak van het gerecht", aldus nog Muyters. (Belga/TE)

http://www.knack.be/nieuws/belgie/luk-alloo-moet-uit-de-gevangenis/article-normal-130201.html